You are currently viewing Rejser og dyrevelfærd

Rejser og dyrevelfærd

  • Post author:
  • Post category:Thailand

Nu når vi i omtrent 2 uger har befundet os i det chamerende og naturrige område Chiang Mai, bliver det oplagt at skrive om dyrevelfærd. I Chiang Mai er tilbuddene nemlig mange, når det gælder om at se dyr: Elefantridning, slangeshows, abecirkus, tigertempler m.fl.

Dyrevelfærd kan være enormt svært at navigere i når man rejser, da man ikke altid er 100% klar over hvad man betaler for, før man står på turen og ser dyr blive behandlet dybt uretfærdigt. Vi gør os særligt umage for at lave research, når vi vil se dyr – det er også årsagen til, at vi endnu ikke har været på ture der involverede dyr.

Vi ville faktisk gerne se elefanter i det nordlige Thailand, da regionen er kendt for sine elefanter. Problemet er, at vi simpelthen ikke har kunnet finde et sted, som levede op til vores ønsker: Vi ville ikke ride på elefanter, ikke se brug af straf redskaber, ikke se cirkusnumre, ikke bade med dem, blot se dem og fodre dem. Vi fandt 0 steder der udbød det vi ledte efter. Så vil vi hellere blive hjemme, end at tage afsted til noget, og få ondt i maven over at støtte en organisation som ikke behandler dyrene ordentligt.

Min familie og jeg har før stået der, dengang hvor Wifi og Tripadvisor ikke var en naturlig del af en tur med rygsæk. Der var ikke de samme muligheder for at researche som i dag, og vi måtte stå dér og skamme os over at have støttet noget som vi slet ikke syntes var i orden.

Tjekkede vi da ikke med hotelreceptionen i Chiang Mai, om de havde nogle gode ture ud at se elefanter tænker du? Jo vi gjorde da, de havde faktisk en hel sektion med pamfletter til forskellige ture. Deres store reklame på skrivebordet var en tur til tigertempler, og har man fulgt bare en smule med i medierne VED man, at de tigertempler som engang blev rost til skyerne på tv, i dag er afsløret som værende steder hvor tigrene behandles pivelendigt. Det gav ikke ligefrem følelsen af, at her kunne vi stole på vores hotels dømmekraft. Det blev ikke til elefanter denne gang, og vi håber inderligt på steder hvor forholdene er bedre for dyrene.

Mit bedste råd til jer? Research og mere research! Lad nu være med at købe en tur til slangeshow af dit hotel fordi de anbefaler det, men forhold dig i stedet til, hvad du selv mener er det rigtige. Vi må simpelthen ikke afskrive dyrs ringe leveforhold med at “sådan gør man nok bare hernede”, når vi ser noget vi synes er forkert. Hermed en kærlig opfordring!

Kender du mon et sted i verden, hvor du har oplevet særligt god dyrevelfærd, som er værd at støtte? Del i kommentarfeltet!

Dette indlæg har 1 kommentar

Der er lukket for kommentarer.