You are currently viewing Julerefleksioner

Julerefleksioner

  • Post author:
  • Post category:Thailand

Så er vi tilbage! Vi har i det sidste stykke tid ladet blog være blog, og holdt juleferie fra skriverierne. Ja, jeg er helt med på at ordet “ferie” kan virke en smule ironisk i denne her sammenhæng!

Hvis du har fulgt lidt med på Instagram eller Facebook, så ved du, at vi har forladt Vietnam og er fløjet til Chiang Mai, Thailand for at holde juleferie. Vi havde booket 10 dage i en lækker lejlighed som havde den særlige luksus kaldet en rigtig ovn, og det var faktisk grunden til, at vi bookede netop denne lejlighed – hello andesteg!

At booke en lejlighed til juletid viste sig at være en rigtig god beslutning. Det gav nemlig mulighed for masser af hjemlig hygge! Der er blevet lavet absurd meget mad, bagt julekager, blevet pyntet op og ikke mindst lavet julemiddag til UG. Vi har smilt, grint, drukket spandevis af kaffe og haft det trygt og dejligt. Vi har på mange måder formået at genskabe stemning, lyd og duft af jul, og har såmænd også i høj grad prøvet at dække det hul der jo er – der er ingen familie.

Familieløs jul

Det skal ingen hemmelighed være, at jul uden familien har givet en knude i maven. “Jamen det er jo kun denne ene gang”, “næste år er i jo hjemme igen”, og alle de andre legitime argumenter for, at man ikke bør blive så ked af det har vi både hørt og sagt til hinanden. Jeg kan godt se hvad i mener, men nu er det efterhånden 3 måneder siden vi sidst så vores familie. Denne familiefattige tid, kombineret med at blive konfronteret med en periode hvor familien er centrum af hele balladen, giver ondt i hjertet. Var vi rejst afsted for et par uger siden, var det nok knapt så svært.

Særligt jeg havde et par dage op til jul, hvor jeg måtte give mig selv lov til at blive ked af det, trods alle de gode argumenter for at lade være. Heldigvis hjalp det at give plads til det, og da juleaften kom, var der mere glæde at dele af. Vi priser os lykkelige for at teknologien tillader, at vi fik set hele vores nærmeste familie på juleaften – det varmede. Tænker jeg tilbage til første gang jeg som teenager tog med familie på den første backpackertur i 9 uger, hvor internetcaféer med dårligt internet var normen og mails var at skyde efter stjernerne, er det i dag mindre ensomt at være væk ved højtider. Familien er blot et videoopkald væk.

Jul Thailand Chiang Mai Backpacking Juletid Højtid Ferie

Hvad så nu?

Vi er blevet enige om at Chiang Mai er så dejlig, at vi også vil fejre nytår her (“Fejre” nytår: spise god mad og forsøge at holde os vågen til midnat). Vi er derfor flyttet fra lejligheden og ind i den charmerende gamle by i Chiang Mai. Hvad så derefter? Det ved vi faktisk ikke, og det er jo som regel gået meget godt! Vi har dog næste landemål for øje: Cambodia here we come!