Hjem til Bangkok

Hjem til Bangkok

  • Post author:
  • Post category:Thailand

Backpacker klichéer er der nok af, og de er som oftest opstået med god grund. Klichéen lyder på, at alle backpackere starter deres ”enestående” rejse i gaderne omkring Khao San road i Bangkok  – et sted der i gamle dage samlede oldshool backpackere på byens billigste hostels, men som i dag i langt højere grad handler om fest, hysterisk høj musik og turisme. Men her er vi altså, helt klichéagtige og (heldigvis) et par gader væk fra Khao San ,hvor der hersker en langt roligere atmosfære.

Flytur og søvnmangel

Turen hertil gik fra Billund, til Helsinki, til Bangkok, og forløb glat trods yderst begrænsede mængder søvn. Da vi først  ankom til vores hostel havde vi været på vejen i knapt 1 døgn, og fik at vide at der ville gå nogle timer før værelset var klar. Det var i virkeligheden her døgnets største udfordring lå – at holde sig vågen efter hele turen, og bare vente på at kunne smide sig i en seng og gå i koma. Timerne gik med at prikke til hinanden for at holde os vågne, og for mit vedkommende at få et par sammenbrud af frustration. Mine følelser har tendens til at sidde udenpå tøjet, når jeg er træt. Da vi først fik værelset blev alt kastet tilfældigt ud af taskerne, så vi hurtigt kunne få den så tiltrængte søvn. Det var måske ikke helt gennemtænkt, for det skabte ret meget forvirring, da vi så rent faktisk skulle bruge vores ting da vi vågnede. Det resulterede i denne elegante rodebunke:

Virkeligheden er ikke altid køn.

Bangkok pros and cons

I Bangkok  virker alt temmelig velkendt – duftene af lækker mad, der blander sig med smog og sur kloak, og den konstante strøm af tuktukchauffører som vil sælge dig ture til overpris. Vi har begge været her af flere omgange, og har som mange andre et love/hate forhold til byen. Maden er sublim, der er altid flere ting at se end der er tid og masser af venlige hjælpesomme mennesker. Til gengæld er transporttiden til alt i Bangkok på minimum 1 time, der er et ofte klaustrofobisk væld af mennesker, og turismen fylder meget her.

Så hvorfor dog vælge at bo omkring Khao San, hvor turismen fylder så meget? Well, for det første har det omkringliggende kvarter ubetinget de billigste hostels i byen. Bangkok er et dyrt sted at bo, så det er vigtigt at vælge blandt det billigste her. Samtidigt er området også indehaver af hvad der kaldes det originale Bangkok, hvilket vil sige, at i små områder og sidegader lever den lokale kultur i bedste velgående. Sidst men ikke mindst har vi været i dette område så meget at vi kender det meste, og derfor føles det altid meget hjemligt at komme tilbage hertil.

Nu skal vi være her i 4 overnatninger, og herefter går turen med bus/færge til vores wedding destination Koh Samui. Vi aner ikke hvad dagene i Bangkok skal byde på, men så er det heldigt at der altid er flere ting at se, end der er tid.