Det hårde og det dejlige

Det hårde og det dejlige

  • Post author:
  • Post category:Thailand

Vi sidder i en alt for kold airconditioneret bus og puster ud. Sveden hagler af os, den sidste halve time har været den mest kaotiske af vores rejse so far. Aftenens/nattens planer består i at komme fra Bangkok til Koh Samui, og dette gøres billigst med bus og færge. Det har regnet til aften, og når man har teknik med sig, betyder det at både store og små tasker samt regnslag, skal gå op i en større enhed. Vi navigerer alle vores ting hen til busmødestedet langt før afgang, og her venter allerede et hav af mennesker. Pludseligt råber en mand fra gaden noget uforståeligt, og en hel flok tager deres baggage og følger efter ham – Alex løber hurtigt efter, og får konstateret at vi skal følge med. Vi må derfor i al hast svinge al baggagen på ryggen, og forsøge at følge efter. Efter at have mistet dem af syne,  når vi at indhente flokken og hoppe på bussen. Så her sidder vi altså i bussen og puster ud, og prøver at forstå hvorfor det skulle blive så kaotisk når vi var i så god tid. Hvad der giver endnu mindre mening  er, at vi alligevel venter en halv time på bussen inden vi kører, så hvorfor var det lige vi skulle skynde os?

Bussen kører endelig og efter godt 1 times kørsel lyder et ordentligt bump under bussen, og bussen holder ind. Alex bliver lidt urolig og mistænker at vi er punkteret – jeg fortæller ham at det er sket mere end en gang på de lange busture min familie og jeg tidligere har på når vi har backpacket. Det er surt og det tager tid, men der er intet man kan gøre ved det, og så tager det jo altså bare lidt længere tid at komme frem. Vi har jo ikke travlt. Bussen kører videre, det var åbenbart ikke en punktering. Et kort stop og et par få timers søvn senere rives vi ud af drømmeland. Bussen stopper, lyset tændes og en mand råber noget op i bussen på thai. Kl. er 4.30 om morgenen, og vi skal åbenbart af her – i al hast må vi pakke vores ting sammen og hoppe af. Det viser sig at vi har nået færgelejet og at vi først skal på færgen om 2 timer. Vi er begge pivforvirrede over den bratte overgang, og så trætte at vi kunne stå op at sove. Det er nu, det er hårdt at backpacke.

Here comes the sun

Vi finder heldigvis en kop kaffe på det stille færgeleje, hvilket til alle tider vil hjælpe på humøret hos os. Kort efter kan vi gå ned på stranden og se solen stå op over palmerne – trætheden er pludseligt lidt mere fjern, og vi husker hvor godt vi nu altså har det. Tiden går hurtigt når man hygger sig, og snart efter kan vi stige på færgen. Her fordriver vi tiden på dækket med at stirre på det helt og aldeles turkise og utroligt smukke vand omkring os, og beundre de smukke palmeøer der med jævne mellemrum dukker op i horisonten. Vi snakker om hvordan de hårde, lange og seje ture ofte giver pote på en anden måde, end hvis vi havde valgt den nemme løsning. Denne tur som gav os alt for lidt søvn, gav os også den klart smukkeste måde at ankomme til øen på – vi er begge enige om, at vi ikke ville have været turen foruden, på trods af, at det  havde været nemmere at flyve. Da vi ankommer til smukke Koh Samui tager vi med shuttle bus til vores hotel. Hotellet er i vores øjne overdådigt, vi har endda vores helt eget toilet! Man kommer helt klart til at sætte pris på de små ting, når man nogle gange sænker levestandarden lidt.

Koh Samui forude!

Foran venter 14 dage på Koh Samui med familie, venner og bryllup, og jeg tænker ikke man kan blive heldigere end os i disse dage.