Bryllupstanker

Bryllupstanker

  • Post author:
  • Post category:Thailand

Når vi valgte at blive gift i udlandet var det fordi, der for os var 2 muligheder at vælge imellem:

  • At blive viet lynhurtigt på et rådhus, da vores ateistiske indstilling ikke tillader os at blive viet i en kirke. Desuden nyder ingen af os kirkelige ceremonier, så det ville ikke være det rigtige for os. Derefter fest for dem vi holder af.
  • At gøre noget helt andet, og blive gift i udlandet med tæerne i sandet. Det er nemt, da de fleste steder har bryllupspakker lavet på forhånd og man skal derfor ikke planlægge ret meget selv.

Beslutningen faldt på det sidste, da vi på mange måder fandt det nemmere, at planlægge et bryllup på denne facon, end at planlægge et dansk bryllup. I danmark ville budgettet række til et forsamlingshus og en masse planlægning og koordinering på egen hånd, hvilket ingen af os rigtig ville nyde processen af. Samtidigt ville vi med al sandsynlighed gøre os til centrum af langt flere mennesker på dagen, og da ingen af os er tilhænger af spotlyset, passer det os bedre med færre mennesker. For os handler dette bryllup om at være så nærværende med gæsterne som muligt, og at kunne se hinanden en masse i øjnene.

Thailandske bryllupsbekymringer

At lave et bryllup i udlandet har også givet os mange udfordringer og bekymringer, omend de har været anderledes, end dem der hører til et dansk bryllup. Kan vi stole på dem vi hyrer til at arrangere brylluppet? Har nogen overhovedet lyst til at komme? Hvordan transporterer man egentlig en brudekjole det halve af verden rundt?

Da beslutningen var taget krævede det en betragtelig mængde research, da vi jo ikke kunne sende penge i blinde, til nogen vi ikke stolede på. Samtidigt måtte vi kigge vores nærmeste familie i øjnene og invitere dem til et bryllup der både krævede flybillet og ophold, og fortælle dem at de ikke skulle føle sig forpligtet. Vi er i dag så heldige, at vi bliver i alt 20 gæster til brylluppet, og vi er så latterligt taknemmelige for hver og én. Mange af dem er allerede her hos os, og jeg render i disse dage rundt med en konstant bobbel af ren lykke i maven over at se vores elskede samlet. Jeg kommer klart til at bede om den vandfaste mascara, når krigsmalingen skal lægges på lørdag. 

Hvorfor Thailand?

For omtrent 3 år siden, da jeg blev færdiguddannet som pædagog og Alex fik sig en lang sommerferie, valgte vi at backpacke sammen for første gang. Jeg havde gjort det før af flere omgange med familie, mens det for Alex var noget helt nyt. Alex skulle derfor finde ud af, om backpacking mon var noget for ham. Vi tog en “kort” tur på 1 måned til Thailand. Da vi d.10 Juli 2015 besluttede at tage Bussen fra Kanchanaburi til det smukke Erawan Falls, havde jeg ingen anelse om, at jeg ville huske denne dag tydeligt for altid. Det havde Alex til gengæld. På toppen af et bjerg, midt i et vandfald med den smukkeste udsigt, faldt Alex på knæ. Den bobbel af lykke jeg gik rundt med i maven den dag, har cirka samme størrelse som den jeg bærer rundt på pt. Alex’s kærlighed til Thailand voksede sig i løbet af denne tur, lige så stor som min.

Stedet hvor forsidebilledet blev til, og frieriet fandt sted – Erawan falls

Da vi så besluttede, at vi måtte gøre noget helt anderledes var valget ikke svært. Vi måtte tilbage til det land der bød på det smukkeste frieri, samt nogle af de bedste fælles oplevelser vi nogensinde har haft.