Rejsebudget i Thailand!

Rejsebudget i Thailand!

For noget tid siden gik det op for mig, at vi på intet tidspunkt har lavet et rejsebudget for Thailand på bloggen. Det virker helt fjollet når Thailand er blandt vores ynglingsdestinationer, og i øvrigt er det sted i verden vi har befundet os mest, med undtagelse af Danmark!

Noget der er vigtigt at forholde sig til når man rejser i Thailand, er den absurde prisforskel der er, alt efter hvilket område man rejser i. Det sydlige Thailand er væsentligt dyrere end resten af landet, og mange ting kan koste næsten det dobbelte i det område af landet. Det er selvfølgelig værd at tage med i overvejelserne når man vælger destination i Thailand, og samtidigt vil jeg nu også gerne slå et slag for, at man ikke kun vælger Thailand for at dase på de ellers smukke og fantastiske strande. Thailand har så meget andet at byde på, så det er altså værd at kigge på f.eks. den nordlige region, som jeg personligt er størst fan af, og som tilfældigvis også er billigere!

Forbruget

Per dag brugte vi tilsammen: 531 kr.*

Dvs. 28 dage i Thailand kostede: 14.882 kr.*

*Dette inkluderer ALT, med undtagelse af flybilletter

Prislejet i Thailand

Hotelpriser: 80-120 kr. per nat for basic dobbeltværelse med aircondition

Streetfood meget populære destinationer: 15-22 kr. per ret

Streetfood mindre populære destinationer: 6.5 – 11 kr. per ret

Restaurant: 17-32 kr. per ret

Lokal bus/minivan: 26-43 kr. per billet for 3-4 timers kørsel

Turistbus:  54-65 kr. per billet for 3-4 timers kørsel

Leje af motorbike: 32-43 kr. per dag

Hvad slags tur planlagde vi?

Vi ville kaste os ud i at opleve mere af det sydlige Thailand. Dels fordi vi ikke har været så mange forskellige steder i det sydlige Thailand, men også fordi vi skulle videre til Malaysia, og Malaysia er jo tættest på i syden. Vi ville gerne bruge penge på enkelte guidede ture hvis noget lød særligt spændende, men ellers primært forsøge at planlægge ture på egen hånd.

Vi havde ambitioner om at spise så meget dansk mad i Hua Hin som muligt, fordi der var en dansk restaurant, men ellers primært spise på gadekøkkener eller restauranter i den billigere ende.

Hvad sparede vi penge på?

  • Vi spiste primært på gadekøkkener.
  • Vi transporterede os primært på gåben eller motorbike.
  • Vi arrangerede næsten alle ture selv.

Hvad prioriterede vi at bruge penge på?

  • Vi spiste meget på dansk restaurant i Hua Hin.
  • Vi købte dyre stinger suits (anti jellyfish dragter til snorkelture).
  • Vi tog på guidet Kayaktur med et hostel.
  • Vi besøgte 2 forskellige øer – Koh phangan og Koh samui. Øer er oftest dyrere en fastlandet.
  • Vi købte værelse på et lidt dyrere hotel på Koh Phangang, for at få en dejlig udsigt.
  • Vi gik i biografen.

Med andre ord kan man få en masse oplevelser for meget få penge i Thailand! Kunne man have gjort det billigere? Uden tvivl, og særligt hvis man valgte en billigere region i landet, og man ikke havde noget umiddelbart behov for at mæske sig i stegt flæsk på en dansk restaurant. Man kan helt sikkert også gøre det dyrere, hvis man ønsker sig flere guidede ture og oplevelser – den slags koster mange penge, uanset hvor du befinder dig i Thailand. Thailand er, sammenlignet, med mange andre asiatiske lande ikke den billigste destination i det område, men er en fantastisk destination for en backpacker nybegynder. Kærlig anbefaling til Thailand herfra!

Luk menu