You are currently viewing Tips til off season rejser i Asien

Tips til off season rejser i Asien

Har i nogensinde prøvet at besøge en af de dér danske sommerhusbyer udenfor højsæsonen? Du ved, den slags, hvor man godt kan se, at der er for mange random isenkræmmere, caféer med stjerneskud og isbutikker til, at det ville kunne rende rundt hvis ikke sommerhusfolket indtog byen i industriferien. Der er altid sådan pudsig Palle alene i verden spøgelsesagtig fornemmelse over det udenfor sæson. Man kan næsten se for sig de mange glade turister, men kontrasten mellem højsæson og lavsæson resulterer i at byen føles overordentlig tom og ensom.

Det er lidt den fornemmelse vi blev mødt af, da vi nåede Koh Phangan for et par dage siden. Da vi nok engang satte kurs mod Thailands smukke øer var forventningerne høje. Vi havde læst, at der var mange solskinstimer, og (ift. Thailand standarder) ikke specielt meget regn i Juni. Det er åbenbart off season på Koh Phangan i Juni (hvorfor? Det ved ingen), og vi tænkte at det var win-win. Vi har mange gange taget chancen og er rejst steder hen udenfor sæson til stor glæde for hr. og fru introvert. De fleste steder har det været en stor succes, for mange af oplevelserne føles mere enestående og unikke, når der ikke er en masse andre mennesker, der får præcis samme oplevelse som dig.

Som med et smukt rødt jordbær i supermarkedet på en vinterdag, købte vi en færgebillet i god tro, men opdagede at det VIRKELIG var udenfor sæson. Vi forstod ret hurtigt, hvorfor ingen kommer her i Juni – øen lukker næsten ned. Mange butikker holder simpelthen lukket fordi ingen kommer, endnu flere restauranter lukker ned, og barerne spiller for tomme dansegulve. Se dét var vi ikke forberedt på! At vi så uheldigvis også ankom på et tidspunkt hvor det regnede, blæste hvilket forhindrede de fleste udendørsaktiviteter – det kan øen jo altså ikke gøre for. Samtidig havde vi formået at placere os på en bjergtop ret langt væk fra alle byer – kort sagt gjorde vi alt det, man ikke skal gøre på en off season rejse. Øv!

Jeg tror mit knapt så positive syn på situationen, kommer af manglen på afstemning af forventninger ift. virkeligheden. På Maldiverne vidste vi f.eks. godt på forhånd, at vi nok kom til at spise på samme restaurant hver aften, og at der ville være begrænsede indkøbs- og aktivitetsmuligheder i kraft af, at øerne er så små. Her kom det simpelthen bag på os, for vi har aldrig set noget lignende – særligt ikke i en sæson hvor regn og storm ikke er på sit højeste.

For at vende det hele til noget mere positivt, vil jeg forsøge at lære af mine fejl, og give gode råd til at gøre en off season rejse i Asien til en succes!

Vælg storby fremfor øhop

Utroligt mange steder i Asien, oplever man rigtig meget udenfor. Mange af de steder hvor det er off season, er det off season pga. regn og storm. Drømmer du derfor om palmer, drinks og sandstrand så lad være med at tage af sted i regntiden, for drømmen knuses let af aflyste færger, konstant regn og et minimum af muligheder for indendørs aktivitet. Vælg derfor meget gerne de større og mere kulturelle byer, hvis du skal rejse off season. Mange af de større byer giver mere fleksibilitet ift. aktiviteter fordi der simpelthen er mere indendørs at give sig til. Vælger du en mindre by, så sørg for at placere dig i centrum, så du har let adgang til de fleste af byens faciliteter.

Vil du øhoppe alligevel? Så vær fleksibel!

Ønsker du at trodse de tvivlsomme vejr prognoser alligevel, så lad være med at booke alt på forhånd, da dine planer hurtigt kan ændre sig hvis vejret bliver dårligt. Da det alligevel er off season kan du sagtens dukke op på hoteller uden at have noget reserveret på forhånd, og alligevel få det til en yderst favorabel pris. Det giver dig en masse fleksibilitet, så du let kan skifte ø eller by, hvis vejret ikke passer dig.

Nyd fordelene

Det gode ved at rejse off season er, at man som regel har mange af attraktionerne næsten for sig selv. Så tag ud og nyd det! De fleste drømmer om, at bade på en strand helt for sig selv og generelt bare opleve på egen hånd, uden at drukne i kinesiske selfieturister – her er chancen. Når du rejser off season har du også mulighed for at opgradere dit hostel til et lækkert hotel/resort, fordi priserne falder drastisk. På en lang rejse kan det være lige det du har brug for!

Hvad gør man hvis det regner?

Når det regner, og der ikke er et museum i miles omkreds, skal man udnytte, at de fleste asiatiske lande har lækre og billige spa og massage muligheder. Det er ultimativ selvforkælelse, og en perfekt aktivitet på en regnvejrsdag. Mange steder dyrkes der en del yoga som kan være værd at prøve, og de fleste steder kan man også komme på et madlavningskursus indendørs. Mange ferske lokale markeder i Asien foregår desuden overdækket af markiser eller lignende, og det er derfor intet problem at besøge disse i regnvejr.

Hvis du forudser regn på din rejse, kan det være en fordel at vælge et værelse på hotellet med overdækket altan eller balkon. Derved slipper du for at sidde indenfor når det regner.

Frister intet af det ovenstående trodser du regnen, og accepterer at blive gennemblødt – der er f.eks. intet i vejen for en tur på stranden i regnvejr, da vandet stadig er varmt hernede.

Hvad er dit bedste tip til off season rejser? Del i kommentarfeltet!