5 Fede oplevelser på Bali

5 Fede oplevelser på Bali

Efter 1 måned på denne vidunderligt smukke ø, har vi udover at slappe den for vildt, også oplevet en masse dejlige ting! Måske noget af det kan være til inspiration for jer, hvis i også drømmer om Bali som næste rejsedestination.

Risterasser

Blandt de mere ikoniske billeder af Bali, hører billederne af Balis kæmpestore risterasser. Der er selvfølgelig flere forskellige steder at se risterasser på Bali, hvor den mest besøgte er Tegalalang rice terrace. Den er mest besøgt fordi den ligger meget tæt på Ubud og derved er let tilgængelig for de fleste. Fordi den er så let tilgængelig, er det også her mange af de store turistbusser stopper, og det skulle eftersigende resultere i en ret betragtelig mængde mennesker. Det er måske ikke lige det man drømmer om, når man skal nyde et storslået landskab, vel? Vi lavede lidt research forinden, og valgte at køre lidt længere, for at besøge Jatiluwih rice terrace i stedet, hvilket viste sig at være en god beslutning! Der var et minimum af mennesker, og flere forskellige ruter at gå på – vi valgte én af de længere, og mødte ikke andre en lokale på hele turen. Jatiluwih gav os præcis den oplevelse af risterrasser vi ledte efter!

Yoga

Med fare for, at komme til at lyde lidt hippieagtig her, synes jeg at yoga klart er en oplevelse værd på Bali. Særligt i Ubud hvor vi boede i hele perioden på Bali, er kendt for dens mange muligheder for yoga med dygtige lærere, og flotte omgivelser. Særligt stedet Yoga Barn har et godt rygte, og vi boede tilfældigvis lige om hjørnet derfra. Fordelen ved Yoga Barn er, at de har SÅ mange forskellige slags yoga, og de fleste er på begynderniveau. Det giver mulighed for at prøve lidt forskelligt, og finde ud af hvad man godt kan lide. Kan man se udenom lærernes gå-ud-og-kram-et-træ mentalitet (ja, det var der en lærer der anbefalede os efter en time…), kan man helt sikkert lære nogle redskaber til, at skabe mere ro i kroppen. Jeg lærte f.eks. et par redskaber til at trække vejret rigtigt og roligt, hvilket jeg hurtigt opdagede, at jeg bestemt ikke gør til hverdag. Med travl hverdag derhjemme, kan de fleste få noget ud af sådan en roskabende aktivitet.

Tip: Er du ikke til det der med fysisk aktivitet, vil vi anbefale Yoga Nidra hvor du blot ligger stille og bliver guidet gennem en bodyscan og en form for drømmerejse.

Indonesia Bali Tubing River

Tubing

Det her hører i den mere turistagtige ende, men var virkelig en sjov oplevelse! Vi havde kigget på aktiviteter som River rafting, men nogen (læs: Helt klart mig) syntes, at det så ret voldsomt og risky ud. Vi valgte derfor light udgaven Tubing, hvor man sidder i en form for badering med sæde, og flyder ned ad floden. Der var selvfølgelig små nedstigninger som gav gode grin, men mest af alt var turen en sublim mulighed for, at kigge på et smukt stykke uberørt balinesisk natur. Den omkringliggende natur gjorde, at vi måtte lade kæberne falde af flere omgange.  Det gav  desuden blod på tanden til at prøve flere aktiviteter i den retning for mit vedkommende, og jeg tænker at det er et super alternativ til River rafting for småbørnsfamilier, hvor dét ville være lidt for voldsomt.

Madkursus

Okay, vi vil gerne indrømme, at vi har for vane, at stikke på madkursus så snart vi kan komme afsted med det. 2 ud af 2 savner deres køkken, og jeg fortæller på ugentlig basis Alex om mit savn til min røremaskine derhjemme (den er altså virkelig god!). Generelt bliver vi altid klogere på landets køkken og kultur efter sådan et madkursus, og derfor bliver det kun sjovere at spise på lokale restauranter bagefter, når man kender retterne. Grunden til, at et madkursus på Bali kan være særligt attraktivt, er fordi der er mulighed for, at gøre det ude på et lille øko mini landbrug, hvor man selv får lov at plukke sine egne ingredienser. Vi har været på madkursus mange gange og de bedste, har altid været dem, hvor vi kom udenfor byerne og ud til naturen og ingrediensernes oprindelse. Det er ikke alle steder hvor den type madkursus er en mulighed, så derfor vil vi på det varmeste anbefale, at gøre det på Bali!

Tip: Når du vælger madkursus, så gå efter ét, hvor der specifikt står, at i får hver jeres station at arbejde på. Nogle steder booker de mange så mange på et madkursus, at man skal skiftes til at lave mad – så går hyggen af det, kan jeg afsløre!

Indonesia Bali Cooking Class Fresh

Vandfald

Det der for os vil huskes som det fantastiske ved Bali, er øens gudesmukke natur. Bali er klart en turistø, bevares. Men den er altså også en helt masse andet end blot Mallorca badeferie med bedre vejr. Der findes et hav af muligheder for at komme i kontakt med naturen, og én af dem er at besøge Balis mange smukke vandfald. Vi nåede at se Munduk waterfall og blev både blæst bagover af dets skønhed, men også af den store kraft vandfaldet havde i sig, som i bogstaveligste forstand næsten blæste os bagover!

Har du haft gode oplevelser på Bali som andre bare MÅ prøve? Del i kommentarfeltet!

error
Luk menu