Ubud, ro og vi-skal-hjem tanker

Ubud, ro og vi-skal-hjem tanker

På det frodige og smukke Bali, ligger en lille by som kaldes Balis kulturelle centrum – Ubud. Ubud er en by hvor balinesisk arkitektur blomstrer, og hvor der holdes på traditionelle former og levevis. Bygninger prydes af snørklede komplicerede mønstre i sten, balinesiske figurer og overdådige altre. Mange lokale guesthouses (bl.a. vores eget), kan let forveksles med et mindre tempel, i kraft af de mange flotte udsmykninger. Når man går på gadernes fortov, må man være opmærksom, for overalt lægges små ofringer til guderne på daglig basis. Flere steder i byen er der store overdækkede pladser, hvor lokale øver traditionel balinesisk dans. Der ligger en hyggelig og charmerende café på ethvert gadehjørne, og forlader man hovedgadernes scooterlarm til fordel for de små sidegader, er roen let at finde. Turismen lever bestemt – men sådan, side om side, med alt det der er ægte og lokalt.  Fascineret? Det kan du tro vi er!

Det skal ingen hemmelighed være, at de første 14 dage i Ubud, oplevede vi stort set ingenting. I kraft af den mildest talt ubehagelige oplevelse på Sri Lanka, handlede det mest om de basale behov. At sove godt, spise godt, og gå til roskabende yoga nidra, for at få styr på nervesystemet. For nyligt vågnede både Alex og jeg op til en dejlig morgen, og kunne igen mærke lysten til at leve og ikke blot at overleve. Verden åbnede sig ligesom igen for os. Jeg er helt overbevist om, at Ubud har været god for os, ift. at komme videre. Byen hører nok engang til en af dem, som lægger op til et roligt tempo – vores favorit.

Vi besøgte for et par dage siden Balis primære turistby, Kuta. Her blev vi enormt hurtigt glade for, at vi ikke bosatte os der. Vi så kun omgivelser tilpasset turisternes behov, og ingen steder hvor lokalkulturen fik lov at blomstre. Byen føltes stor, larmende, kaotisk og klaustrofobisk. Vi var der i vældig kort tid, før vi stak halen mellem benene og skyndte os tilbage til trygge Ubud.

Vi skal hjem – snart

Al den ro Ubud giver os, giver også anledning til, at spekulere på det faktum, at vores rejse snart ender – i dag har vi nemlig bestilt billetter, med destination Danmark d.13. August. Snart, tænker du? Ja, sådan føles det altså, selvom der er 3 måneder til. Der er heldigvis en hel masse ting der er faldet på plads ift. hjemkomst, i løbet af den sidste måneds tid. Vi er f.eks. så heldige, at vi nu har fået os en lejlighed at vende hjem til, som er klar med det samme ved hjemkomst. Tanken om, at vi har en fast base når vi kommer hjem, og ikke skal låne gæsteværelser hos familiemedlemmer i månedsvis giver ro.

Har vi så overhovedet lyst til at vende hjem til vante rammer igen, tænker du? Det har vi helt sikkert! Vi er i den heldige situation, at vi værdsætter alt det, vi har oplevet indtil nu, alt det der stadig venter på rejsen, og det, at vente vende hjem igen. På trods af, at nomadelivet giver en masse frihed og spontanitet, er det også forbundet med mere planlægning og mange nye konstante indtryk, som periodisk trætter – det bliver faktisk helt ok, med sådan en fast base og rutine igen!

error
Luk menu