You are currently viewing Do’s and Don’ts når du roadtripper i Australien

Do’s and Don’ts når du roadtripper i Australien

Inden vi skal dele ud af vores roadtrip-erfaringer i Australien, bliver vi lige nødt til at forholde os til, at vi i går har rejst i præcist 6 måneder. Det er en mega syret fornemmelse. Det føles på den ene side som om, at vi på én gang bange og spændte, tog afsted for blot et par dage siden. På den anden side har vi oplevet så meget på de sidste 6 måneder, at det føles som om, at det er et helt liv siden vi tog afsted. Jeg tror ikke vi havde forstået, hvor meget man kan opleve på et halvt år, da vi tog afsted. På trods af det, ser vi stadig frem til, at endnu 6 måneder venter på os, fyldt med nye eventyr!

Roadtrip erfaringer i Australien

Nu hvor vores tid i Australien er ved at være slut er det tid for os at dele vores gode og dårlige erfaringer med jer. Turen har på en og samme tid været netop det vi havde brug for ift. at sove i samme seng hver nat, og at komme af med rygsækken for en stund – men samtidigt har turen været hård, fordi vi har skulle flytte os meget, og fordi forholdene har været mere primitive. Vi føler begge at afbrækket fra backpackerlivet har været det helt rigtige, men samtidigt føler vi os også helt og aldeles klar til, at få rygsækken på igen!

Do’s

1. Besøg masser af nationalparker!

Australien bugner af smukke nationalparker. De fleste er ganske gratis at befærde sig i, og iøvrigt belagt med mange fine stier med god skiltning og information. Vi var særligt begejstrede for Crater Lakes National Park, hvor vi bl.a. så en kænguru på virkelig tæt hold og spottede virkeligt farverige papegøjer.

2. Køb et simkort med masser af data

Til vores store overraskelse, er wifi i Australien væsentligt svære at opdrive i ordentlig kvalitet, end de fleste asiatiske lande. Bevares, vi forventede ikke internet på ødemarken, men de fleste campingpladser har dårligt internet med begrænset hastighed og forbrug. Vi blev derfor enormt afhængige af vores forudbetalte simkort med data på! Det var ikke kun praktisk ift. at kunne vedligeholde kontakten med dem derhjemme, men gav også mulighed for, at kunne planlægge hvor vi skulle overnatte næste gang, imens vi rejste. Vi vil anbefale et simkort fra Telstra, da de ubetinget giver den bedste dækning i Australien. De fleste andre selskaber virker ikke udenfor bygrænserne.

3. Gør din rejse lettere med apps og internet!

Vi fik i løbet af turen enormt glæde af en app ved navn Wikicamps Australia. Appen viser alt fra købe- til gratis campsites, rest areas, nærmeste toiletter og interessante steder at besøge. Andre brugere kan kommentere og rate de forskellige campsites. Vi har forsøgt at bo gratis cirka hveranden dag på turen, og her var vi helt afhængige af appen for at kunne finde et ordentligt sted at sove, som også havde toilet – det havde vi nemlig ikke i vores campervan. En hjemmeside vi har brugt meget er Petrolspy – navnet siger næsten sig selv. På hjemmesiden læser den din lokation, og kan fortælle dig, hvor benzinen er billigst i nærheden af dig.

4. Sov gratis

Okay, altså mange af de gratis overnatningsmuligheder har ikke de bedste toiletforhold, og der er sjældent mulighed for et bad, men det giver altså følelsen af eventyr! Samtidigt er nogle af de gratis steder mere afsides, og det giver ofte nogle mere unikke oplevelser. F.eks. spiste vi den anden dag aftensmad på et gratis campsite, med udsigt til en hel flok kænguruer. Det var aldrig sket på et overbefolket betalingssite!

5. Besøg både land og by

Vi befandt os nu mest udenfor byerne, men fik også rigtigt meget ud af, at se kontrasten mellem f.eks. storbyen Brisbane og det landliv som findes blot et par timers kørsel væk. Ønsker man sig at rejse til Australien som en storbyferie, vil jeg altså anbefale, at man som minimum lejer en bil et par dage, så man får set alt det omkringliggende. Der er virkelig en superfed kontrast mellem Australiens meget moderne storbyer, og ødemarkerne med ét hus for hver 50 km.

Three sisters Roadtrip Australia New South Wales

Don’ts

1. For lange ruter på for kort tid!

Australien er kæmpestort, og derfor bliver det let ret fristende, at planlægge en meget lang tur, på meget kort tid. Lad være! Vores rute gik fra Cairns til Sydney, og vi havde 4 uger til at nå det. Nogle mener, at samme tur kan klares på et par uger, men så vil jeg garantere at der bliver brugt alt for mange timer bag rattet. Vi havde 4 uger, og kunne snildt have planlagt en kortere tur, for at kunne være flere steder i længere tid ad gangen. Længere tid til en rute, giver langt bedre mulighed for de fede afstikkere.

2. Rejse om sommeren uden aircondition

Her taler vi af bitter, bitter erfaring. Vi havde godt hørt, at roadtrips i Australien er mest optimalt i foråret eller efteråret, og at sommeren i Australien bliver meget varm. Vi havde dog ikke regnet med, at det var så ekstremt! Vi lejede helt uvidende en campervan uden aircon, og måtte på minifaner, og sågar køre længere ture ind i bjerge, blot for at få lidt luft! Lad være med at rejse her om sommeren, eller køb en campervan med aircondition i bagenden.

3. At være konstant bange for kryb

Vi var begge ret bange for at komme til Australien, for at være hel ærlig. Hele det der “alt prøver at dræbe dig”, virkede bare en smule angstprovokerende! Det er ikke fordi, vi ikke har haft respekt for krybene, men vi har ikke været så bange som vi troede at vi ville være. F.eks. har vi sagtens kunne have døre åbne til campervanen om dagen, uden at vi følte konstant frygt for, at noget ville komme ind til os. Guess what? Det vildeste vi har fået indenfor dørene, har været fluer og myg. Frygten var helt klart større i vores hoveder forinden turen.

4. At rejse uinformeret omkring vejret

I Australien er det helt essentielt, at holde sig opdateret omkring vejret, da forholdene let kan blive ret ekstreme. På 4 uger har vi oplevet følgende vejrforhold: Kraftig oversvømmelse, skovbrand og orkan. På 4 uger! Vi har på forunderlig vis formået at undgå, at ende i centrum af problemerne, netop fordi vi konstant har holdt os opdaterede.

5. At rejse for kort tid i Australien

Australien er så stort, vidunderligt, smukt og fantastisk at det ville være fjollet at tage afsted i for kort tid! Vi føler at 4 uger i Australien kun har givet os en forsmag på landet, og kan ikke forestille os at være her kortere tid. Australien skal simpelthen opleves for en længere periode, for at det er værd at tage afsted!

Hvad er dit bedste tip til roadtrips i Australien? Del i kommentarfeltet!