You are currently viewing Sved og mere sved!

Sved og mere sved!

  • Post author:
  • Post category:Australien

2 ud af 2 på dette roadtrip har været max presset de sidste par dage. Det har været absurd varmt! De fleste der kender mig, ved at jeg til enhver tid foretrækker varme fremfor kulde, og deraf ikke er sart med temperaturen. Jeg fandt min grænse for varmetolerance i Australien – det har været tæt 40 grader! I en bil der ikke har aircondition så snart den holder stille!

Det har selvsagt været uudholdeligt og har tæret på energien, hvilket er enormt synd. Australien er gudesmuk, og man burde have haft energien til at se den fra andre vinkler end bag en bilrude – men det har simpelthen ikke været en mulighed. Jeg husker ikke, at varme nogensinde har været så stor en forhindring ift. oplevelser før på mine rejser.

Det heldige ved, at vi ikke har researchet Australien helt vildt inden afgang, er at vi heller ikke har haft nogle specifikke forventninger til, hvad vi bare skulle se her. Vi føler allerede at Australien har levet meget op til det, vi drømte om, hvis man ser bort fra temperaturen. At planerne for must-see ting har været få, kom os til gode i det varme vejr. Vi fandt nemlig ud af, at den sydlige del af regionen Queensland, samt regionen New South Wales hvor vi ender roadtrippet, havde langt lavere temperaturer. Vi tog en hurtig beslutning – vi måtte skynde os at køre ned til lavere temperaturer og mere energi!

Lyset for enden af tunnellen

Vi har brugt de sidste 2 dage på at køre enormt mange timer, for at komme ned til bedre vejr. Det har været enormt hårdt for Alex, som er ene mand bag rattet og jeg har kun kunnet gøre mig umage, for at forkæle ham under alle pauser. Det betyder, at vi ikke kommer til at se specielt meget af regionen Queensland, hvilket måske er synd, men når energien i det varme vejr er så lav, ville vi ikke få set meget alligevel. Til gengæld kommer vi til at have enormt god tid til at udforske regionen New South Wales, og det ser vi enormt frem til. Det er nemlig sjovest at køre, når man ikke har travlt.

I går aftes ankom vi til det, vi pt. vil betragte som paradis: God campingplads, vejr der svarer til en mild sydfransk sommerdag, og ikke mindst køligere nætter. Nå ja – så er dette område også kendt som det eneste rigtige vinområde i Queensland. Kort sagt: Ingen brok herfra!