Cat Ba og vores første motorbike eventyr!

Cat Ba og vores første motorbike eventyr!

Vi er ankommet til Cat Ba 10 år før tid. Det er en af denslags steder hvor man kigger på hovedgaden og tænker ”yup, du er Mallorca omlidt”. Her er gudesmuk natur og kun 2 hovedveje som giver let adgang til alskønheden. Tæt på Cat Bas lille hovedby ligger 3 små, men lækre strande. Påhovedgaden er der flere hoteller og hostels end der er backpackere, og de mangebyggerier in progress taget i betragtning, ser det kun ud til at der kommerendnu flere hoteller til.

Der er vi heldigvis ikke nået til endnu, og klientellet består med al tydelighed stadig primært af backpackere. Der er travel agencies overalt som sælger billetter videre til Hanoi, Ninh Binh og Hoi An. Målgruppen er dem der skal videre, og ikke blot dem der er taget på 1-2 ugers familieferie. Vi er heldige og er kommet i én af øens mere stille sæsoner. Byen er i sig selv ikke så særlig, men det er resten af øen til gengæld! Øen er en sejltur på Halong bugten, men på ø. De samme smukke bjergtoppe og klippevægge som kendetegner bugten breder sig elegant over hele denne smukke ø.

Motorbike, panik og frihed!

Ved vores ankomst til Cat Ba måtte vi hurtigt indse, at vi måtte leje osen motorbike (Undskyld svigermor!) – at tage bussen omkring øen gav simpelthenikke de samme muligheder for at udforske afkrogene. Alex havde da prøvet atkøre sådan én en enkelt gang da han var teenager og tænkte at det skulle da nokgå godt! Jeg har kun siddet bag på sådan en sag meget få gange i mit liv – minlængste tur med min ene far som chaufføren, og han har motorcykelkørekort! Mineneste trøst var tanken om, at trafikken på Cat Ba er minimal, såsandsynligheden for andet end soloulykker ville også være minimal.

Wooden bridge Cat ba Vietnam Rejseblog Backpacking Asien
Wooden Bridge på Cat Ba – lettere skrøbelig bygningskonstruktion

I ægte vietnamesisk stil fik vi af vores hotel som arrangerede motorbiken for os, udleveret hjelm og nøgler, og blev vist hvordan man tænder den. Go! Og afsted det gik – eller…altså den havde lidt sit eget liv, den der motorbike, så vi gik i stå de første 10-15 gange på den første halve time. Jeg nåede selvfølgelig at få et par hysteriske anfald i samme tidsperiode. Da vi så kom over de første opstartsproblemer blev det soleklart for os begge, hvorfor folk vælger at udforske på motorbike. Vi havde kørt med bus fra færgen til Cat Ba på præcist samme vej som den vi kørte på motorbike, og wow en helt ny oplevelse! Det der med vind i håret, at dufte naturen og bare få dette smukke grønne landskab smækket lige i fjæset.

Vi besøgte flere af øens seværdigheder (Hospital cave, Wooden bridge, strande), men dagens højdepunkt var bare at køre rundt og føle sig fri. Alle opstartsproblemer glemte jeg, og pulsen kom væsentligt længere ned.

Dagens lektie

Jeg lærer ret ofte på denne tur, at jeg bør bekymre mig mindre og kan lære meget af min mere tag-det-som-det-kommer mand. Det hørte også iblandt denne dags livslektier, vil jeg sige. Alex er som udgangspunkt et ret spontant menneske, og det nyder jeg godt af på denne tur. Jeg tror backpacking er en disciplin der er skabt til ham. Jeg sørger så for, at han husker hjelmen på motorbiketuren.

error

Dette indlæg har 2 kommentarer

Der er lukket for kommentarer.

Luk menu