Første indtryk af Maldiverne!

Første indtryk af Maldiverne!

Hver gang jeg kommer til et nyt sted i verden, tror jeg som regel, at det er det smukkeste jeg nogensinde kommer til at se. Heldigvis er Maldiverne ingen undtagelse!

Det var med både spænding og nervøsitet, at vi besluttede os for, at rejse til Maldiverne. Selv de billigste hoteller er ret dyre, fordi staten har flere forskellige typer af skat, som kommes oveni. Heri lå nervøsiteten – mon rejseøkonomien kan holde til det?

Efter at have vinket et ret grådkvalt farvel til Australien, og et par fly senere ankom vi til Maldivernes lufthavnsø – ja, der er sådan én! Med den dejligt velkendte følelse af en rygsæk på ryggen, som vi har savnet den sidste måned, måtte vi gå til havnen for at finde en båd til første stop: Maafushi. Det var så her, vi måtte skrabe kæberne op fra jorden og glemme alle fjollede økonomispekulationer – vandet i havnen var fuldstændigt turkis! Det lignede på alle måder, at nogen havde placeret en ordentlig pool midt i havnen! Jeg har aldrig set noget lignende. Efter en vidunderligt smuk og meget turkisblå bådtur senere, ankom vi til Maafushi. Vi var spændte på første stop, da det ubetinget vil være den største og mest turistede ø vi befinder os på den næste måned. Igen måtte vi lade os overraske – den største ø vi befinder os på den næste måned har ikke rigtigt veje, men mere bare stampet sand. Øen er så lille at alle transportmidler over en cykel er unødvendigt. Ikke at der ikke findes biler på øen, men vi har virkelig undret os over hvad de mon bruges til. Her er en lille håndfuld småbutikker hvor man kan købe det mest nødvendige, men man skal absolut ikke forvente mere end blot det nødvendige.

Maafushi er derudover den lækreste lille tropeø bestående af smukke, farverige og charmerende huse, en lille havn og ikke mindst den dejligste sandstrand. Vandet på stranden er så lyseblåt og klart, at man kan se farverige fisk med det blotte øje over vand. Nå ja, og babyhajer, erfarede vi (helt ufarlige). Øviben er helt tydelig – her har ingen travlt, og det mest begivenhedsrige på dagen er, når båden bringer turister og lokale ind fra hovedstaden. Der er ingen tvivl om, at Maldiverne var det rigtige valg, efter 1 måned med meget kørsel og formål. Her er der rig mulighed for at have intet formål, og bare være til. Med tanke på, at de næste øer vi besøger blot bliver mindre, er det spændende om vi når at få økuller, eller om vi blot synker længere ned i roens bløde omfavnelse. Jeg håber på det sidste!

error
Luk menu