Visaproblemer og julespekulationer

Visaproblemer og julespekulationer

  • Post author:
  • Post category:Vietnam

Der er fordele og ulemper ved vores ”Go with the flow” tilgang til at rejse i 1 år. Fordelen er den enorme frihed til at følge næsen, og ulempen er klart, at det skaber en masse visumrod. Da vi tog til Vietnam søgte vi et E-visa, og som navnet antyder søges det online. Den type visa gælder i 1 måned, og var blandt de eneste muligheder vi havde, når vi kom fra Kina over en landegrænse. Nu er det bare sådan at den der måned snart udløber, og vi føler kun at vi har dyppet tæerne i den smukke og forunderlige vietnamesiske kultur.

Vi havde hørt, at det ville være nemt at få forlænget sit visa i Hoi An og havde derfor booket en hel uge her, for at have god tid til at få styr på det. Da vi så i går mødte op på immigrations kontoret, får vi at vide, at det desværre ikke kan lade sig gøre at forlænge et E-visa hos dem, men at det skal gøres gennem et selskab i byen, fordi alle papirer skal sendes til Hanoi for at blive bearbejdet.

Vi går over til omtalte selskab og får at vide, at proceduren tager 5-7 hverdage, og koster 120$ per pas?! Vi er selvsagt chokerede, da E-visaet kostede 20-25$ per pas, så hvorfor skal det være så dyrt at forlænge? Vi overvejer den sidste løsning som vi ellers gerne ville undgå, da den er mere indviklet – Border run. Et border run er en procedure der grundlæggende går ud på at krydse grænsen og herefter tilbage igen, for så at få et nyt visa i passet. Vi undersøgte prisen for et border run, og den lander stadig på omtrent 90$ per næse, for at blive i Vietnam 1 måned længere. Med de priser er der noget at tænke over, og jeg kan afsløre at dagen i går endte med mere end én øl.

Om 8 dage skal vi forlade Vietnam. Er vi klar? Nej!

Ved vi hvor vi er om 8 dage? Heller ikke!

Det er både charmen og kilden til forvirring på denne rejse.

Hvad gør vi med jul?

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg af hele mit hjerte elsker jul. Jeg hører blandt de mennesker der pynter op allerede i November fordi jeg føler at juleglæden så varer lidt længere. Vi har i vores sidste lejlighed haft gulv til loft juletræ hvert år, på trods af, at ingen skulle holde jul hos os. Derfor kan du nok regne ud, at den næste halvanden måneds tid bliver en smule udfordrende for dette julemenneske.

Så hvad i alverden vi skulle gøre med julen i år, blev fornyligt diskuteret på en tagterrasse over en papayasalat på smukke Cat Ba. For hvad gør man lige? Man kunne selvfølgelig ignorere julen og gøre noget helt andet, men i betragtning af min føromtalte kærlighed til jul, ville det efterlade et afsavn og et tomrum, også selvom det slet ikke føles særligt juleagtigt, i 30 graders varme. På den anden side ville det også virke mærkeligt at forsøge at kopiere julen for meget derhjemmefra, da det vil gøre det tydeligt hvor meget vi ikke er sammen med vores familier.

Vi ville gerne holde jul et sted som vi kender, og hvor vi føler os hjemme, og så blev det ret hurtigt klart hvor vi måtte tage hen. Med fare for at kede jer, skal vi holde jul i Thailand! Denne gang tager vi nordpå til den vidunderlige by Chiang Mai, som hører blandt vores favoritbyer i verden. Det er den slags by vi føler os så meget hjemme i, at skulle vi nogensinde bo udenfor Danmark, skulle det være dér. Fordelen ved Chiang Mai er også, at mange vesterlændinge bor der, og der vil derfor være alle mulige juleevents d.25 december. Det passer os perfekt, for så kan vi holde jul a’la Danmark d. 24 og gøre noget anderledes, men stadig julet d. 25. Vi har allerede booket en lejlighed i 10 dage, som er blandt de eneste i Chiang Mai med en Fullsize ovn (Ingen jul uden fugl!), og vi glæder os!